Ο εμβολιασμός εξελίσσεται σταθερά στην Ανδαλουσία και επί του παρόντος τα εμβόλια MRNA, Pfizer και Modern, καθώς και οι δόσεις της AstraZeneca είναι διαθέσιμες, προς το παρόν, στην κοινότητα.

Η κοινότητα μόλις ξεπέρασε τα πρώτα εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κοροναϊού (1.002.341), ενώ είναι περίπου 300.000 στον αριθμό των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως (292.991).

Μετά την τελευταία αποστολή που παραλήφθηκε τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, η Ανδαλουσία έλαβε συνολικά 175.430 δόσεις: 80.730 pfizer και 94.700 από την Astrazeneca.

Αυτοί οι αριθμοί θα επιτρέψουν σε άτομα άνω των 80 ετών να συνεχίσουν με τις δεύτερες δόσεις, αλλά δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να συμπεριλαμβάνουν νέα άτομα από αυτή την ομάδα.

Με τις δόσεις του Astrazeneca από την άλλη πλευρά, σχεδιάζεται να συνεχιστεί η χορήγηση εμβολίων σε εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτικούς εργαζόμενους και άλλες ομάδες που θεωρούνται απαραίτητες στην ηλικία των 55 ετών ή λιγότερο.

Ισορροπία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στην Ανδαλουσία
Από τις 11 Μαρτίου, η αυτόνομη κοινότητα της Ανδαλουσιανής έχει λάβει συνολικά 1.196.860 δόσεις, κατανεμημένες σε 820.260 δόσεις του εμβολίου κορωνοϊού Pfizer, 73.300 από τη Moderna και 303.300 από την AstraZeneca, εκ των οποίων έχει εμβολιάσει τον πληθυσμό της 1.002.31. Αυτό προϋποθέτει ότι έχει χρησιμοποιήσει σχεδόν το 84% των εμβολίων που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα.

Η Ανδαλουσία έχει καταφέρει να εμβολιάσει (δύο εμβολιασμένες δόσεις) με το εμβόλιο 292.991 άτομα, το υψηλότερο ποσοστό στην Ισπανία και ισοδύναμο με το 3,5% του πληθυσμού της Ανδαλουσίας που έχει ήδη εμβολιαστεί ή με σκοπό την επίτευξή του τις επόμενες 10 ημέρες.

Το ακόλουθο γραφικό αναλύει τα εμβόλια που εγχέονται ανά επαρχία (μία ή δύο δόσεις). Κάνοντας κλικ στις ράβδους παρέχονται πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το ποσοστό των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί και τον αριθμό των εμβολιασμένων δόσεων ανά επαρχία.

Σειρά εμβολιασμού ομάδων πληθυσμού
Οι πληθυσμιακές ομάδες χωρίζονται κυρίως ανά ηλικία. Το επίπεδο κινδύνου στην έκθεση στον κοροναϊό λαμβάνεται επίσης υπόψη επειδή το εμβόλιο AstraZeneca δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άτομα ηλικίας άνω των 55 ετών.

Έτσι, καθώς ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός με τις Ομάδες 1, 2 και 3Α, τα εμβόλια mRNA, Pfizer και Modern έχουν παραδοθεί σε άτομα της ομάδας 4, μεγάλα εξαρτώμενα άτομα και στην Ομάδα 5, άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών.

Στη συνέχεια, και πάντα ανάλογα με τις δόσεις που λαμβάνονται, ο εμβολιασμός της ομάδας 5B θα συνεχιστεί, που αντιστοιχεί στην ηλικία μεταξύ 70 και 73 ετών, και στη συνέχεια στην Ομάδα 5C, άτομα ηλικίας 60 έως 69 ετών. Μόλις ολοκληρωθεί ολόκληρη η ομάδα 5, θα προχωρήσει η ομάδα 7, η οποία αντιστοιχεί σε άτομα ηλικίας κάτω των 60 ετών με παθολογίες υψηλού κινδύνου.

Ταυτόχρονα, με το εμβόλιο AstraZeneca, τον εμβολιασμό της Ομάδας 3Β, τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής υγείας που δεν συμμετέχουν στις προηγούμενες ομάδες, βρίσκεται σε εξέλιξη. Όσοι περιλαμβάνονται στην Ομάδα 6, το προσωπικό που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία της κοινωνίας ως διδακτικό προσωπικό και προσωπικό ασφάλειας, καθώς και για επαγγελματίες φροντιστές μεγάλων εξαρτώμενων ατόμων, θα εμβολιαστούν επίσης με αυτό το εμβόλιο.

Ανάλογα με τον αριθμό των διαθέσιμων δόσεων για το AstraZeneca, Ομάδα 9, άτομα ηλικίας 45 έως 55 ετών, θα εμβολιαστούν επίσης. Ομοίως, ως καινοτομία, άτομα από 18 έως 55 ετών, από ομάδες 2,3,6 και 9, που έχουν περάσει τον Covid, θα λάβουν μία μόνο δόση, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν περάσει 6 μήνες από τη διάγνωση. Εάν εμφανιστεί νέα λοίμωξη COVID-19 με την πρώτη δόση, θα ληφθεί δεύτερη δόση.

Τα εμβόλια παρέχονται στα κέντρα υγείας κάθε πολίτη, αν και οι μεγάλοι χώροι αναμένεται σύντομα να ξεκινήσουν μαζικό εμβολιασμό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *