Η Εθνική Επιτροπή Αγοράς Κινητών Αξιών (CNMV) απέστειλε αυτή την Παρασκευή στο τμήμα Τρία του Εμπορικού Δικαστηρίου της Σεβίλλης τον αριθμό των υποψηφίων για τον διαχειριστή αφερεγγυότητας της Abengoa, όπως ορίζεται από τη νομοθεσία για τις εισηγμένες εταιρείες.

Λίγα λεπτά μετά τις έντεκα το πρωί, ο δικηγόρος της Abengoa κοινοποίησε την πρόταση στο δικαστήριο, του οποίου ο δικαστής Miguel Angel Navarro είναι ο ιδιοκτήτης. Περιλαμβάνει πιστοποιητικό από τον γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής του CNMV στο οποίο εκπληρώνει τη διαδικασία που ζητείται από το δικαστήριο “σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 574.3 του Πτωχευτικού Νόμου” και “προτείνει την τερνα αποτελούμενη από τις ακόλουθες οντότητες: – FTI Partners Εταιρική Ανάκαμψη Ισπανία, Ernst&Youngg Abogados y Data Concursal- Simmons &simmons και Crowe.

Ο γραμματέας διευκρινίζει ότι η σειρά με την οποία αναφέρονται οι προτεινόμενοι υποψήφιοι καθορίζεται από την ημερομηνία και την ώρα εγγραφής στο CNMV της εκδήλωσης ενδιαφέροντος κάθε οντότητας, εντός της προθεσμίας που ορίζεται από τη ρυθμιστική αρχή αποθεμάτων για την παραλαβή αιτήσεων, και ως εκ τούτου διευκρινίζει ότι “δεν συνεπάγεται καμία προπαραγγελία μεταξύ τους”.

Η τρίτη από τις προτάσεις με αυτή τη σειρά διατυπώνεται από κοινού από την εταιρεία Data Concursal και το δικηγορικό γραφείο Simmons &simmons και την εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών Crowe.

Ο πρόεδρος του CNMV, Rodrigo Buenaventura, ανακοίνωσε στις 17 Μαρτίου ότι το ίδρυμα είχε λάβει περίπου 45 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για να είναι διαχειριστής αφερεγγυότητας της Abengoa, ένα “ρεκόρ” αριθμός. Μεταξύ αυτών, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ρυθμιστικής Αρχής Αγοράς επέλεξε τους τρεις αναφερόμενους.

Ο ειρηνοδίκης θα πρέπει να αποφασίσει μεταξύ αυτών των τριών προτάσεων, οι οποίες έχουν επίσης επισυναφθεί, ποιες από αυτές τις εταιρείες είναι υπεύθυνες για τη διαχείριση αφερεγγυότητας της Abengoa.

Ο δικαστής έχει επίσης εκκρεμή απόφαση σχετικά με την προσφυγή που άσκησε ο μέτοχος και ο υποψήφιος για να προεδρεύσει της Abengoa σχετικά με το συνδικάτο των μετόχων της πολυεθνικής, Abengoashares, Clemente Fernández, κατά του προληπτικού μέτρου που εξέδωσε πριν από ένα μήνα, στις 26 Φεβρουαρίου, για το οποίο ανέστειλε τη γενική συνέλευση των μετόχων μέχρι να μπορέσει να παραστεί ο σύνδικος αφερεγγυότητας.

Η αναστολή εμπόδισε την ασφαλή απόλυση του σημερινού προέδρου της Abengoa, Juan Pablo López-Bravo, και του μόνου συμβούλου που σχημάτισε μαζί του το διοικητικό συμβούλιο, Margarida de la Riva Smith, και οι δύο προτάθηκαν και εκλέχθηκαν από τον Abengoashares, αλλά από την ίδια μέρα που ψηφίστηκε ο διορισμός του πρόδωσε τους μετόχους που τους υποστήριξαν και ευθυγραμμίστηκαν με τις προτάσεις των προηγούμενων διαχειριστών , πρώτον, να επιχειρήσει να εκτελέσει τα λύτρα που υποβλήθηκαν τον Αύγουστο και, στη συνέχεια, όταν αποτύχει, ζητεί την προσφορά των εκούσιων πιστωτών προκειμένου να ζητήσει από τον δικαστή να καταρρίψει την απόλυσή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *