Η Ανδαλουσία έχει κλείσει από την Παρασκευή 12 Μαρτίου, συνολικά 28 δήμους με κλείσιμο περιμέτρου σε όλες τις επαρχίες της εκτός από την Huelva, μεταξύ αυτών, μόνο εννέα θα έχουν επίσης κλείσει όλες τις μη βασικές δραστηριότητές της υπερβαίνοντας τη σωρευτική συχνότητα εμφάνισης 1.000 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους.

Ο αριθμός αυξάνεται σε δήμο σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα λόγω της τάσης στον αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Η αξιολόγηση όλων των δεικτών κινδύνου θέτει την Ανδαλουσία σε μέσο επίπεδο συναγερμού, ενώ η πίεση βοήθειας, διατηρώντας παράλληλα κάποια σταθερότητα τις τελευταίες ημέρες, παραμένει υψηλή.

Παρά την ανανέωση των μέτρων στην Ανδαλουσία, η διαδικασία επικαιροποίησης των κανόνων διατηρείται μέσω των Εδαφικών Επιτροπών Προειδοποίησης για τη Δημόσια Υγεία Υψηλών Επιπτώσεων των οκτώ επαρχιών της Ανδαλουσίας, καθώς οι δήμοι υπερβαίνουν τις 500 περιπτώσεις σωρευτικής επίπτωσης ανά 100.000 κατοίκους.

Η Junta de Andalucía επεκτείνει τους περιορισμούς κινητικότητας, χωρητικότητας και επιχειρήσεων και φιλοξενίας σε αυτούς τους δήμους από τις 00:00 την Παρασκευή 12 Μαρτίου έως τις 00:00 το Σάββατο 20 Μαρτίου, καθώς η Επίσημη Εφημερίδα της Χούντας ντε Ανδαλουσία (BOJA) θα πρέπει να συμπεριληφθεί στη δημοσίευση.

Οι περιορισμοί εμποδίζουν τα ταξίδια μεταξύ των επαρχιών της Ανδαλουσίας, καθιερώνουν το κλείσιμο καταστημάτων και φιλοξενίας στις 21:30 στους δήμους σε συναγερμό υγείας επιπέδου 2 και διατηρούν 18 ώρες ως ώρα κλεισίματος για όσους βρίσκονται στα επίπεδα 3 και 4.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ορίζεται μεταξύ 22:00 και 06:00 και οι συναντήσεις περιορίζονται σε έξι άτομα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους.

Δήμοι που περιορίζονται στη Σεβίλλη
Οι δήμοι που παραμένουν σε επιφυλακή επιπέδου 4 βαθμού 1 και έχουν κλείσιμο περιμέτρου είναι: Μοντελάνο, Κωνσταντίνα, Λόρα ντελ Ρίο, Ελ Καστίγιο ντε λας Γκουάρντας, Βιγιανουέβα ντελ Ρίο και Μίνας, Λος Μολάρες και Φουέντες ντε Ανδαλουσία.

Η τοποθεσία που δηλώθηκε σε συναγερμό 4 βαθμών 2, δηλαδή έχει περιμετρικό κλείσιμο και κλείσιμο όλης της μη απαραίτητης δραστηριότητας είναι το Montellano.

Δήμοι που περιορίζονται στην Huelva
Στην περίπτωση της επαρχίας Huelva, δεν υπάρχουν περιορισμένοι δήμοι και ολόκληρη η επαρχία βρίσκεται σε επίπεδο συναγερμού για την υγεία 2. Επιπλέον, η επαρχία παραμένει χωρίς δήμους που πρέπει να κλείσουν τη μη βασική δραστηριότητά της.

Περιορισμένοι δήμοι στο Κάδιξ
Στο Κάδιξ, μόνο η Paterna de Rivera πρέπει να παραμείνει υπό περιορισμούς κινητικότητας.

Οι δήμοι του Κάδιξ πηγαίνουν στο επίπεδο συναγερμού 2, ώστε να μπορούν να επωφεληθούν από την παράταση των ωρών λειτουργίας μέχρι τις 21:30.

Δήμοι που περιορίζονται στην Κόρδοβα
Στην Κόρδοβα, ο μόνος δήμος με ποσοστά μεταξύ 500 και 1.000 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους (κλείσιμο περιμέτρου) εξακολουθεί να είναι το El Viso, με σωρευτική επίπτωση 675,4 περιπτώσεις. Παρά την υψηλή συχνότητά της, η πόλη ανακτά το άνοιγμα του εμπορίου και της φιλοξενίας μέχρι 18 ώρες, κατεβαίνοντας από 1.000 περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους.

Κανένας δήμος στην επαρχία της Κόρδοβας δεν έχει περατωτική δραστηριότητα.

Δήμοι που περιορίζονται στο Jaén
Οι δήμοι jaén με το κλείσιμο περιμέτρων, είναι Arquillos και Hornos de Segura, και οι δύο θα διατηρήσουν τον περιμετρικό περιορισμό για μια άλλη εβδομάδα και ο δεύτερος θα έχει επίσης τη μη ουσιαστική δραστηριότητά του κλειστή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Δήμοι που περιορίζονται στη Μάλαγα
Υπάρχουν μόνο τρεις τοποθεσίες που θα απαγορεύεται να εισέλθουν ή να εισέλθουν στους κατοίκους τους για την παρουσίαση ποσοστού άνω των 500 περιπτώσεων ανά 100.000 κατοίκους είναι montejaque, .chez και Gaucín.

Από την πλευρά της, η πόλη που διατηρεί επίσης κλειστή τη μη απαραίτητη δραστηριότητά της είναι μόνο το Μοντετζάκε.

Περιορισμένοι δήμοι στη Γρανάδα
Οι δήμοι με κλείσιμο περιμέτρου από αυτή την Παρασκευή είναι: Σάντα Κρουζ ντελ Κομέρσιο, Λα Καλαχάρα, Ζουζάρ, Κογκόλλος ντε Γκουάντιξ, Φόρνες, Αλχάμα ντε Γρανάδα, Τζαϊνά και Λάχαρ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *