Ο αποκλεισμός της Διώρυγας του Σουέζ, μια από τις κορυφαίες εμπορικές αρτηρίες στον κόσμο, εμποδίζει την καθημερινή διαμετακόμιση αγαθών αξίας περίπου 9,7 δις δολαρίων (8.231 εκατομμύρια ευρώ), που ισοδυναμούν με περίπου 343 εκατομμύρια ευρώ την ώρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Lloyd’s List.

Ειδικότερα, η ημερήσια διαμετακόμιση αγαθών μέσω αυτής της ναυτιλιακής οδού εκτιμάται σε περίπου 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια (4.326 εκατομμύρια ευρώ) στη Δύση και σε 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια (3,9 δισεκατομμύρια ευρώ) προς ανατολάς.

Το πλοίο Ever Given, ναυλωμένο από την ταϊβανέζικη εταιρεία Evergreen Line και ένα από τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, μήκους 400 μέτρων και μήκους 59 μέτρων, μετέφερε 224.000 τόνους εμπορευμάτων στη διαδρομή του από την Κίνα προς το ολλανδικό λιμάνι του Ρότερνταμ, όταν την περασμένη Τρίτη προσάραξε και προσάραξε στο κανάλι ως αποτέλεσμα της κακής ορατότητας και των συνθηκών ανέμου στην περιοχή.

Η Αρχή διώρυγας του Σουέζ (SCA) ανακοίνωσε την Πέμπτη την “προσωρινή αναστολή” της ναυσιπλοΐας στην περιοχή, καθώς οι εργασίες συνεχίζουν να προσπαθούν να αποκηρύσσουν το εμπορικό πλοίο.

Οι οργανισμοί Leth, ένας από τους κύριους πράκτορες που εργάζονται στη διώρυγα του Σουέζ, έχουν πληγεί προς το παρόν από τη διακοπή του σκάφους στη διώρυγα.

Η εταιρεία Leth Agencys, η οποία προσφέρει υπηρεσίες logistics σε διάφορα κανάλια και στενά του κόσμου, κρυπτογράφησε σε 237 τα σκάφη που στέκονται σήμερα, στη βόρεια πρόσβαση της διώρυγας (στη Μεσόγειο Θάλασσα) και στη νότια πρόσβαση (στην Ερυθρά Θάλασσα). Τα περισσότερα σκάφη, 107, βρίσκονται στην περιοχή του Σουέζ, όπου το λιμάνι έχει συμφόρηση και έπρεπε να αγκυροβοληθεί στο χάσμα μεταξύ της ηπειρωτικής Αιγύπτου και της χερσονήσου του Σινά, όπως φαίνεται σε δορυφορικές εικόνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *