Γονική καρφίτσα ναι, γονική καρφίτσα αριθ. Ο πολιτικός διάλογος γύρω από την εκπαιδευτική κοινότητα είναι γεγονός. Η πρόταση του VOX για την επίτευξη κυβερνητικών συμφώνων σε διάφορες αυτόνομες κοινότητες της χώρας περιέγει πάντα την ανάγκη να συμπεριληφθεί το συντομότερο δυνατόν αυτή η νέα απαίτηση που αποκρυσταλλώνεται σε ένα αίτημα που απευθύνεται στους διευθυντές των σχολείων για να ενημερώσουν εκ των προτέρων, μέσω ρητής εξουσιοδότησης, για οποιοδήποτε θέμα, συζήτηση, εργαστήριο ή δραστηριότητα που επηρεάζει κοινωνικά αμφιλεγόμενα ηθικά ζητήματα ή σεξουαλικότητα , φοιτητές και έτσι μπορούν να αποφασίσουν αν τα παιδιά τους παρακολουθούν ή όχι τέτοιο περιεχόμενο.

Σε ορισμένα μέρη όπως η Μούρθια εφαρμόζεται ήδη και θα μπορούσε να εφαρμοστεί η πορεία που ακολουθείται στην Ανδαλουσία και την Κοινότητα της Μαδρίτης.

Γονική καρφίτσα στην Ανδαλουσία
Στην Ανδαλουσία η γονική καρφίτσα ήταν επίσης η προϋπόθεση του Vox για την έγκριση των προϋπολογισμών και δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί. ” κυβέρνηση της Ανδαλουσιανής Κυβέρνησης υπερασπίστηκε την ελευθερία των γονέων να έχουν γνώμη σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών τους και είπε ότι οποιαδήποτε ενέργεια επί του θέματος θα γινόταν σε σχέση με ό,τι ορίζεται από τον νόμο για την εκπαίδευση.

Η εθνική κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα εφεσιβάλει στο δικαστήριο οποιαδήποτε προσπάθεια εφαρμογής της. Η συλλογιστική του είναι ότι το δικαίωμα των γονέων να εκπαιδεύουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις ηθικές τους πεποιθήσεις δεν μπορεί να υπερβαίνει το δικαίωμα των παιδιών να λαμβάνουν εκπαίδευση, το οποίο περιέχεται στο άρθρο 27 του Συντάγματος και στα άρθρα 1, 78, 84.3 και 124.2 του νόμου για την εκπαίδευση και σύμφωνα με τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού. , την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Κοινοτικό Μνημόνιο κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας.

Το επιχείρημα τονίζει ότι οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές είναι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση της παιδαγωγικής των παιδιών. Οι υποστηρικτές της γονικής καρφίτσας, από την πλευρά τους, είναι αποφασισμένοι να καταπολεμήσουν αυτό που θεωρούν «κατήχηση». Και ζητούν ορισμένα θέματα να αντιμετωπίζονται στα σπίτια και όχι στις αίθουσες διδασκαλίας.

” πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ των γονέων που θέλουν τα παιδιά τους να εκπαιδεύονται σωστά και των εκπαιδευτικών που έχουν υποχρέωση να διδάσκουν, χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνουν στο σχηματισμό τους ορισμένες ιδεολογικές προκαταλήψεις.

Γονική καρφίτσα για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022;
Στην Ανδαλουσία, η γονική καρφίτσα έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης τους τελευταίους μήνες, όχι χωρίς διαμάχη και αμάγος για την παραβίαση συμφωνιών γι’ αυτήν. Η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ του συμβούλου εκπαίδευσης και αθλητισμού Javier Imbroda (Πολίτες) με το Vox έχει παρακινήσει μια αμφιβολία στο περιβάλλον: Θα εμφυτευτεί η γονική καρφίτσα στην Ανδαλουσία;

Η Imbroda επανέλαβε στην κοινοβουλευτική επιτροπή ότι η συμφωνία που υπεγράφη “σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται την εφαρμογή της λεγόμενης “γονικής καρφίτσας” στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ανδαλουσιανής”. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Vox, Alejandro Hernández, διαφέρει σε αυτό το θέμα και, αν και φαίνεται ότι η εκπαίδευσή του θα “ενδώσει” στην πρόθεσή του να την επιβάλει από αυτήν ακριβώς την πορεία, λίγοι αμφιβάλλουν ότι θα μπορούσαν να συμβούν κινήσεις από αυτήν την άποψη.

Το πρόγραμμα εργασίας μεταξύ των σχηματισμών της κυβέρνησης της Ανδαλουσιανής φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη. Και επί του παρόντος συζητούν μέτρα για να βοηθήσουν τις οικογένειες να έχουν περισσότερες και καλύτερες πληροφορίες σχετικά με τις συμπληρωματικές δραστηριότητες στα σχολεία.

Έτσι, από το Υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνουν να εργαστούν σε τρεις θεμελιώδεις άξονες: να διασφαλίσουν την ασφάλεια δικαίου, να επηρεάσουν τους μηχανισμούς ενημέρωσης και διαφήμισης και επικοινωνίας του εκπαιδευτικού έργου του κέντρου και να ενισχύσουν την εποπτεία των συμπληρωματικών δραστηριοτήτων των υπηρεσιών επιθεώρησης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *